Piringenstraat 64
3700 Tongeren

Tel :
012 39 58 91
Tel :
012 39 58 91

Kies voor een zachtere melktechniek

Agressief melken beschadigt de speen en veroorzaakt hyperkeratose, één van de grootste mastitis-factoren. Neem dankzij Aktivpuls de eerste stap om hyperkeratose te verwijderen en kies voor een zachtere melktechniek in Tongeren en omgeving bij ACS.

Uniek design

De Aktivpuls-tepelvoering verdeelt de compressiedruk gelijkmatig, waardoor speeneindtrauma en speenstress vermeden wordt. Het unieke ventilatiedesign zorgt dat het vacuüm veel lager zakt dan in klassieke tepelvoeringen, waardoor de tepelbloedstroom veel meer gestimuleerd wordt. Samengevat is het een zachtere manier van melken door gebruik van dynamisch speenvacuüm, we bereiken een superieure uiergezondheid door speenstress en speentrauma te verminderen, u krijgt een hogere productie met minder kosten en hyperkeratose wordt verwijderd.

Investeer in innovatie

Bij de minste aanwezigheid van hyperkeratose kan het risico op mastitis tot 40 procent verhogen. Er wordt aangenomen dat mastitis een financieel rendementsverlies veroorzaakt binnen de globale melkveehouderij variërend tussen 15 en 25 miljard euro. Innoveer uw melkroutine door het gebruik van de gepatenteerde SCC techniek van Aktivpuls, gebaseerd op grondige bedrijfstesten. Niet tevreden na 100 dagen, geld terug! Spreid de kosten en manage uw cashflow. Constant bieden wij honderd procent service en begeleiding.

Een getuigenis

“Wij veranderden naar AKTIVPULS-melkklauwen 5 maanden geleden en gedurende deze periode hebben we de Hyperkeratose bij ons zien afnemen met meer dan 70 %. De spenen sluiten veel sneller na het melken en ons maandelijks mastitis percentage zakte naar 0.5 %. Voorheen hadden we een gemiddelde maandscore van 2 tot 3 %. Resultaat is dat onze medicatie en dierenartskosten serieus gezakt zijn en we verlost zijn van de “mastitis stress” en “mastitis arbeid”. Onze “cluster on” tijd is serieus gezakt en de productie is nu optimaal. De koeien “dansen” niet meer en de verse vaarzen zijn veel rustiger tijdens het melken. Wij zijn enorm tevreden met AKTIVPULS.”

Jacques en Bernice Monbailieu, België (110 Holsteins, 11200 kg gemiddelde jaarproductie).

Contacteer ons vandaag nog

Nog bepaalde vragen over de zachtere melktechniek van Aktivpuls in Tongeren en omgeving? Neem dan gerust even contact op met ACS.