Piringenstraat 64
3700 Tongeren

Tel :
012 39 58 91
Tel :
012 39 58 91

Koeien melken gaat nu nog makkelijker

Met Aktivpuls, te verkrijgen bij ACS, proberen wij koeien melken in Tongeren en omgeving nog eenvoudiger te maken. Wij willen onze klanten graag zo goed mogelijk informeren en daarom vindt u hieronder terug hoe dit precies in zijn werk gaat.

Unieke concentrisch elastische siliconen ringen

Voor optimale speenaansluiting en minimaal lucht zuigen. Speciaal ontwikkeld om vers gekalfde dieren optimaal te melken. De voering past zich aan naarmate “de zucht” verdwijnt gedurende het melkproces en lactatiestadium. Ontwikkeld om het melkproces individueel per dier optimaal te houden gedurende de ganse lactatie.

 

Conisch silicone zelfreinigend beluchtingsventiel

Agro Consulting Services - Hoe Werkt Aktivpuls

 

Kopbeluchting geeft droge spenen bij het melken en voorkomt “re-spray” van de melk vanuit het klauwstuk naar de schat van de tepelvoering.

AKTIVPULS is de unieke patenthouder van het conische zelfreinigend silicone ventiel. Geen tijdsverlies of vacuüm verstoring door verstopte ventielen. Efficiënt melken dus.

 

7 massagezones op de tepelvoering

Een van de “sterkste” patenten op de AKTIVPULS tepelvoering zijn de 7 massage zones. Hierdoor geeft de tepelvoering de juiste massage voor iedere specifieke speenlengte. Nooit eerder werd een tepelvoering op de markt gebracht die “speenlengte onafhankelijk” is. Veel rustigere vaarzen en koeien op het platform bij het melken. De betere massage is verantwoordelijk voor de hogere melksnelheden die AKTIVPULS laat noteren ten opzichte van andere tepelvoeringen. De taboe van “langzamer melken met silicone” wordt dus doorbroken door AKTIVPULS waardoor we vandaag het melkproces met silicone tepelvoeringen niet alleen verbeteren maar ook efficiënter maken. Resultaat: optimale speenconditie – snel - volledig en rustig melken.

Wereldbefaamde “AKTIVPULS 45° graden hoek”

Volgens specialisten in de sector is dit de grootste innovatie van de laatste 20 jaar in de wereld van melktechniek. De bodem van de tepelvoering bestaat uit een hoek van 45° graden welke dicht klapt tijdens de rustfase. Dit is mogelijk omdat één zijde van de tepelvoering dikker is dan de andere. Het dichtklappen van de bodem zorgt ervoor dat het klauwvacuüm (+/- 40 Kpa) wordt afgesloten van het speen uiteinde. Tegelijkertijd zorgt het lucht kanaal, geïntegreerd in de rug van de voering, dat er lucht aangevoerd wordt langs de speen door en het vacuüm onder de speen naar 20 Kpa zakt. Dit is het principe waarop en de reden waarom AKTIVPULS hyperkeratose uit uw veestapel verwijdert.

Silicone tepelvoering met “melk monitoring glas”

AKTIVPULS werkt met een volledige silicone tepelvoering. Reden hiervan is de hogere flexibiliteit, hogere duurzaamheid en zachter karakter voor de speen dan rubber. Bij onze tepelvoering krijgt u een garantie op 8000 melkbeurten. Tevens is ze verkrijgbaar 4 maatvoeringen: S – M – L – XL.

Indien u dat wenst dan kiest u voor een “melk monitoring glas” tussen de tepelvoering en korte melkslang op de klauw. Deze optie geeft u de mogelijkheid de melkstroom individueel per uierkwartier te controleren in een oogopslag. Het melkstroom monitoring glas breekt niet en is uitermate sterk.

AKTIVPULS klauwstuk met gepatenteerde melkstroom separatie

Het AKTIVPULS klauwstuk, met 350 cc inhoud, is wereldwijd ongeëvenaard voor capaciteit, kwaliteit en duurzaamheid en ligt enorm comfortabel in de hand.
Met de inwendige melkstroom separatie creëert AKTIVPULS een klauw melkstroom capaciteit van maar liefst 14 liter per minuut (Ref. Onderz. Institut d’élevage France, 2017). 
Tevens voorkomt de klauwseparatie kruisbesmetting van mastitis tussen beide zijden van het uier. De klauwseparatie in combinatie met kopbeluchting en de 45 graden hoek in de tepelvoering zijn de ultieme afscherming voor re-spray en mastitis kruisbesmettingen in het uier. Een klauwconcept waarover werd nagedacht!

Neem contact met ons op

Hebt u nog bepaalde vragen over de werking van Aktivpuls bij het koeien melken in Tongeren en omgeving? Neem dan gerust even contact op met ACS. Wij weten alles over de beste melktechniek.