Piringenstraat 64
3700 Tongeren

Tel :
012 39 58 91
Tel :
012 39 58 91

Hyperkeratose razendsnel bestrijden

Agro Consulting Services - Waarom Aktivpuls Gebruiken

Als landbouwer hebt u er ongetwijfeld ook al mee te maken gekregen bij uw dieren: hyperkeratose. Wel, wij hebben een oplossing. Aktivpuls helpt u ook om hyperkeratose te bestrijden in Tongeren en omgeving dankzij ACS.

Wat is hyperkeratose?

Meer dan zeventig procent van de melkgevende Holsteinkoeien krijgen te maken met hyperkeratose. Dit is met name speeneindbeschadiging en -vereelting als gevolg van agressief vacuüm en speenstress gedurende het melken. Speeneindvereelting draagt bij tot de groei van mastitisverwekkende bacteriën en vermindert de natuurlijke barrière (sluiting slot de spier) tegen bacteriën. Dipmiddelen in gebruik na het melken zijn aanzienlijk minder effectief op spenen met aanwezigheid van hyperkeratose.

 

Vatbaar voor infecties

Agro Consulting Services - Waarom Aktivpuls Gebruiken

Koeien met aanwezigheid van hyperkeratose zijn tot veertig procent vatbaarder voor mastitis-infecties en hervallen na een eerste infectie voor quasi zeventig procent. Dankzij Aktivpuls kan dit dus voorkomen worden vermits hyperkeratose hiermee verwijderd wordt.

Contacteer ons gerust

Heeft u nog bepaalde vragen over hyperkeratose of de melktechniek met Aktivpuls? Neem dan gerust contact op of kom eens langs in Tongeren bij ACS.